Verlichting

Just another SeoBureau site

We hebben al eerder over dit onderwerp geschreven in Flicker in LED’s, maar een nieuwe, opwindende studie getest op muizen laat een interessant resultaat zien.

Toch zullen we in deze blogbijdrage belichten waarom LED’s een positieve invloed kunnen hebben op de ziekte van Alzheimer, ook al blijkt uit eerdere speculaties iets anders.

Welke positieve effecten kunnen flimmer toevoegen aan de behandeling van Alzheimer?

Dit onderwerp is al eerder onderzocht en eerder onderzoek geeft aan hoe flikkeren een preventieve rol zou kunnen spelen bij een behandeling van Alzheimer. Een nieuwe studie, van het Massachusetts Institute of Technology, toont aan dat “amyloïde plaques”, ophopingen van een beschadigd eiwit tussen hersencellen, een preventieve rol kunnen spelen bij een uitbraak van Alzheimer als ze worden blootgesteld aan blauw licht met een frequentie van 40 hertz. Dat is iets lager dan de norm tussen 100 en 120 hertz, maar effecten van visuele stimulatie kunnen hersengolven in die mate induceren dat het bijdraagt tot een normalere hersenfunctie.

De studie zelf is bijgewerkt en het blijkt dat flikkeren verschillende positieve effecten kan hebben op de ziekte van Alzheimer, zoals vermindering van ontstekingen, versterking van aandacht en geheugen en bescherming tegen celdood. Uit deze tests bleek ook dat flicker in LED’s de cognitieve functie verbeterde bij zowel jongere als oudere muizen. Als je flikkeren combineert met geluidsprikkels – tonen van 40 hertz – toonde dat een nog grotere vermindering van amyloïde plaques. Deze studies toonden ook verbetering aan in het kortetermijngeheugen, de cognitieve ontwikkeling en in het visuele deel van de hersenen.

Flikkeren of lichttherapie?

De meningen zijn verdeeld of flikkeren zou kunnen werken als onderdeel van de behandeling van Alzheimer, anderen geloven dat lichttherapie de weg is om te gaan. Hoe dan ook, deze studie en de resultaten zijn nog steeds interessant. Als het menselijk brein net zo op licht reageert als dat van muizen, kan dit gevolgen hebben voor de binnenverlichting en de regelgeving.

Kies het systeem dat bij uw behoefte past

Bepaalde functies zoals daglicht, noodverlichting en meerdere sensoren en een uiterst installateurvriendelijk systeem zijn gemakkelijker uit te voeren met DALI. Als het gaat om dynamische effecten, synchronisatie van specifieke fadetijden, is DMX waarschijnlijk een betere keuze. Welk verlichtingssysteem u ook kiest, het belangrijkste is dat het systeem past bij de kenmerken van uw project.

Zoek je  Solar verlichting dan zit je goed bij solartuinverlichting.be